Wheaton Walking Tour Agenda

Registration/Check-in – 10am Start Walking Tour 10:30am

STOP 1 – 25 minutes

Issues to be Discussed - Introductory Remarks and BRT 10:30am – 10:55am Location – Outside 2424 Reedie Drive (same as registration check-in) Speakers/Topic: Devala Janardan (WUDAC) - Intro Remarks & Introductions of Present officials - 5 min Pete Tomao (CSG) – Intro Remarks – 2 min Joana Conklin (RTS Development Manager) – Bus Rapid Transit – 10 min Q&A – 8 min

STOP 2 – 20 minutes

Issues to be Discussed – Affordable Housing/Traffic/Bus Routing 11:00am – 11:20am Location – Corner of Grandview Ave and Ennalls Speakers: Rob Goldman (Montgomery Housing Partnership) – Affordable Housing - 7 min Fred Lees (MCDOT), Traffic/Bus Routing – 8 minutes Q&A – 5 min

STOP 3 – 25 minutes

Issues to be Discussed – Wheaton Redevelopment 11:30am – 11:55am Location – Walkway Steps Between Georgia Ave and Triangle Lane Speakers: Xavius Da Silva-Thompson (MCDOT) – Redevelopment Overview/County's Perspective - 8 min Mark Allard (StonebridgeCarras), Redevelopment/Developer's Perspective – 8 minutes Q&A – 10 min

STOP 4 – 25 minutes

Issues to be Discussed – Arts & Entertainment/Environment 12:00pm – 12:25pm Location – Veterans Park Speakers: Luisa Montero Diaz (County) – A&E - 5 min Ann English (County) & Wendy Howard (GreenWheaton) - Green Spaces – 10 minutes Q&A – 10 min

STOP 5 – 25 minutes

Issues to be Discussed – Pedestrian Safety, Bikeshare, Public Safety 12:35pm – 1:00pm Location – **Top of Metro at Georgia Ave and Reedie Dr** Speakers: Jeff Dunckel (County) – Pedestrian Safety - 8 min Gary Erenrich (County) – Bikeshare – 5 minutes Captain Laura Lanham (Commander 4th District) – Public Safety – 7 min Q&A – 5 min

END Tour - 1pm

